تاثیر وبلاگها بر افکار عمومی بسیار سریع است.
به اعتقاد یک مدرس دانشگاه، وبلاگها رسانههای شخصی هستند که با تولید پیام اجتماعی میشوند، بنابراین در هدایت، تخریب و اصلاح افکار عمومی نقش زیادی دارند.
به گزارش از سایت ایتنا، امید مسعودی اظهار کرد: اینکه مخاطبان رسانهها چه میزان به اخبار و گفتهها و برنامههای آنها اعتماد دارند، اهمیت زیادی دارد. در این راستا اینترنت فضای بازتری است و نسبت به سایر رسانهها از آزادی عمل بیشتری در بیان مطالب برخوردار است، از این جهت مراجعه نخبگان به آن بیشتر است و از سویی دیگر اعتماد بیشتری نیز به آن دارند.
وی با اشاره به یک میلیون وبلاگ فارسی ثبت شده در فضای اینترنت، گفت: با وجود آنکه برخی وبلاگها موقتی هستند و مثلا پس از پایان یافتن یک دوره آموزشی تعطیل میشوند، اما تاثیر خود را دارند و همچنان در این فضا حضور دارند. مسعودی تصریح کرد: اگر بتوان با آموزش صحیح، وبلاگها را به سمت هدایت منافع ملی، حفظ امنیت و حریم شخصی افراد سوق داد، بدون شک میتوانند فضای گفتمان مطلوبی را در جامعه فراهم کنند.
وی با بیان اینکه فرهنگ ایرانی همواره فرهنگ نقد و نقادی بوده است، گفت: وبلاگها به مرور و با گذشت زمان میتوانند سبب شکلگیری فضای نقد سالم شوند. مسعودی با بیان اینکه همواره نقادی در کشور همراه تخریب و ورود به حریم خصوصی دیگران بوده است، به قابلیت کامنتگذاری و نظردهی در وبلاگها اشاره کرد و ادامه داد: امیدواریم در زمینه نقد به جایی برسیم که لزومی به امکان تایید نظرات خوانندگان در وبلاگها نباشد.
وی افزود: کامنتگذاری و ارائه نظرات در وبلاگها مسیر طولانی رسیدن به فضای نقادی سالم را کوتاه میکند. حتی تاثیر نقد وبلاگی بیش از مطبوعات و رادیو و تلویزیون است. مسعودی خاطرنشان کرد: در برخی حوادث اجتماعی خاص، تاثیر وبلاگها بر افکار عمومی بسیار سریع است.
به گفته وی، وبلاگها بر افکارعمومی بسیار تاثیرگذارند، از سویی دیگر با توجه به اینکه حوزه نقد و نقادی یک حوزه اندیشه و نظریهپردازی و تساهل و تسامح است، وبلاگها بر افزایش قدرت تحمل افراد در پذیرش نقد تاثیر زیادی دارند.
*کار برد های شبکه های کامپیوتری*
قبل از پرداختن به جزئیات فنی،بهتر است کمی درباره اینکه چرا مردم به شبکه های کامپیوتری اهمیت می دهند و چرا از آنها استفاده می کنند،صحبت کنیم .(چرا که اگر کسی به شبکه اهمیت نمیداد،اصلا شبکه ای ساخته نمی شد )
*کاربرد تجاری*
اکثر شرکت ها تعداد زیادی کامپیوتر برای کارهای مختلف (تولید،انبار داری، فروش ، حسابداری ) دارند . شاید در ابتدا این کامپیوترها از یکدیگر جدا باشند، ولی در مرحله ای از کار برای یکپارچه کردن اطلاعات کل شرکت، مدیریت تصمیم می گیرد تا آنها را به هم متصل کند.
به بیان کلی تر اشتراک منابع (resource Sharing) به ما اجازه می دهد تا برنامه ها، تجهیزات و بخصوص داده ها را در اختیار همه آنهایی که به این شبکه متصلند قرار دهیم.
ساده ترین مثال آن، چاپ گری است که برای تمام کارکنان یک دفتر به اشتراک گذاشته شده است. پیداست که تک تک این افراد به یک چاپگر اختصاصی نیاز ندارند، و علاوه بر آن یک چاپگر شبکه اغلب ارزانتر، سریعتر و کم هزینه تر از تعداد زیادی چاپ گرهای پراکنده است.
با این حال اشتراک اطلاعات بسیار مهمتر از اشتراک تجهیزات فیزیکی است. امروزه تمام شرکت های بزرگ و متوسط و بسیاری از شرکت های کوچک بشدت به اطلاعات کامپیوتری خود وابسته اند. بانکی که تمام کامپیوترهای آن از کار افتاده باشد، پنج دقیقه هم نمی تواند دوام بیاورد حتی شرکت های کوچکی مانند آژانس های مسافرتی نیز به شدت به اطلاعات کامپیوتری خود متکی هستند.
در یک شرکت کوچک تمام کامپیوترها به احتمال زیاد در یک دفتر و یا حداکثر یک ساختمان قرار دارند، در حالی که کامپیوترهای یک شرکت بزرگ می تواند در یک شهر یا کشور و حتی در قاره های مختلف پراکنده باشد. در این حالت، ممکن است مدیر فروشی که در نیویورک نشسته، به موجودی انبار در سنگاپور نیاز داشته باشد. به عبارت دیگر حتی 1500 کیلومتر فاصله هم نباید خللی در دسترسی به اطلاعات وارد کند در واقع می توان گفت، ما به دنبال (( از بین بردن فاصله ها )) هستیم.
در ساده ترین شکل، اطلاعات شرکت می تواند در یک یا چند پایگاه داده متمرکز باشد، و کارمندان شرکت بایستی بتوانند از راه دور به آن دسترسی داشته باشند در این مدل، اطلاعات در کامپیوترهای پر قدرتی به نام سرویس دهنده (Server) که اغلب در یک مرکز و تحت کنترل سرپرست سیستم قرار دارند نگهداری می شوند. کارمندان نیز که در اینجا به آنها مشتری (Client) گفته می شود، از راه دور و از پای کامپیوترهای معمولی خود به این اطلاعات دسترسی پیدا می کنند.
گاهی در یک شبکه کامپیوتری رابطه بین افراد اهمیت بیشتری نسبت به تبادل اطلاعات بین کامپیوترها دارد. چنین شبکه ای در واقع یک رسانه ارتباطی (Communication Medium) است. امروزه دیگر تقریبا هیچ شرکتی را نمی توان یافت که از سرویس پست الکترونیکی (E-Mail) استفاده نکند.
اما ایمیل تنها شکل از ارتباطات پیشرفته ای نیست که به لطف شبکه های کامپیوتری ممکن شده است. در یک شبکه، دو نفر که فاصله زیادی هم از یکدیگر دارند، می توانند به طور مشترک روی یک گزارش یا مقاله کار کنند. وقتی یکی از آنها تغییری در این گزارش می دهد، دیگری بلافاصله آن را خواهد دید و دیگر نیازی نیست روز ها به انتظار پستچی چشم به در بدوزد.
یکی دیگر از امکانات ارتباطی شبکه ها کنفرانس ویدیویی (Video Conferencing) که میتوانند تصویر و صدای هم را داشته و مطالب را روی یک تخته سیاه مجازی بنویسند.
اتفاق دیگری که این روزها شتاب بیشتری گرفته،امکان تجارت الکترونیک بین شرکت های کوچک و بزرگ است. به عنوان مثال ،سازندگان کامپیوتر، اتومبیل و هواپیما می توانند از طریق شبکه های کامپیوتری به سازندگان این نوع قطعات سفارش دهند،و سپس آن را مونتاژ و تبدیل به محصول نهایی کند.
گرایش تجاری دیگری که حتی اهمیت بیشتری پیدا کرده،فروش محصولات روی اینترنت است. این روزها شرکت های بسیاری به فروش محصولات خود از طریق اینترنت روی آورده اند. این شاخه از تجارت (که به تجارت الکترونیک-electronic commerce یا commerce-e معروف است)در آینده رشت بسیار بیشتری خواهد کرد .
*کاربردهای خانگی *
در سال 1977، وقتی از کن اولسن (رئیس شرکت Digital Equipment corporation –که پس از IBM بزرگ ترین شرکت کامپیوتری دنیا محسوب می شد )پرسیدند چرا وارد بازار کامپیوتر های شخصی نمی شود ،وی پاسخ داد : هیچ دلیلی ندارد هر کس در خانه اش یک کامپیوتر داشته باشد. تاریخ ثابت کرد که اولسن اشتباه می کرد ، و اکنون دیگر شرکت DEC وجود ندارد . اما چرا مردم برای کارهای خانگی خود کامپیوتر می خرند؟
نوشتن نامه ، مقاله و حتی کتاب وتا یادم نرفته بازی یکی از مهمترین دلایل آن است ؛ اما این وضعیت امروزه در حال تغییر است. شاید مهمترین دلیل خرید کامپیوترهای شخصی اینترنت باشد. کارهایی که این قبیل افراد انجام می دهند، عمدتا عبارتند از :
1-دسترسی به اطلاعات پراکنده در سراسر دنیا
2-ارتباطات دو جانبه
3-سرگرمی های تعاملی
4- تجارت الکترونیک
امروزه منبع عظیمی از اطلاعات در تمامی زمینه ها (از قبیل هنر، تجارت، آشپزی،بهداشت،
تاریخ ، سرگرمی ، علم ، ورزش و تفریحات سالم و البته گاهی ناسالم!) روی اینترنت وجود دارد ، که می توان به آنها دسترسی پیدا کرد .روزنامه های بسیاری روی اینترنت منتشر میشوند ، که می توان اخبار را بدلخواه و بصورت گزینشی از آنها به دست آورد .
بعد از روزنامه ها و مجلات الکترونیکی نوبت کتابخانه های دیجیتالی است . به نظر می رسد که رواج کتاب خوانی اینترنتی فقط به قیمت ، اندازه و وزن کامپیوتر های کتابی بستگی دارد .
تمام کاربردهایی که نام بردیم ، متضمن ارتباط فرد با یک منبع اطلاعات روی اینترنت بود . اما روش دیگری نیز برای برقراری ارتباط از طریق اینترنت وجود دارد ، و آن ارتباط فرد با فرد است . امروزه میلیون ها نفر در سراسر دنیا بطور روزمره از ایمیل استفاده می کنند ؛ صوت و تصویر هم مدتهاست به جزیی جدا نشدنی از آن تبدیل شده است ( و باید به زودی منتظر بوهای اینترنتی باشیم ! )
این روزها همه جوانانی که سری میان سرها در می آورند ، به برنامه های پیام رسان فوری معتاد هستند. برنامه هایی
که به چندین نفر اجازه می دهند تا در آن واحد با هم گفتگو کنند ، و به اتاق ( chat room ) معروفند .
*گروه های خبری *
از امکانات قدیمی و پر طرفدار اینترنت است که امکان بحث درباره موضوعات متنوعی را به شما می دهد . در این سیستم پیامی را که می فرستید ، به تمام آنهایی که عضو گروه خبری هستند خواهد رسید . مبادلات گروه خبری بر خلاف اتاق گفتگو بصورت بلافاصله و در زمان واقعی نیست ، و پیام ها در نقطه ای ذخیره میشوند ، تا کاربر بتواند هر زمان که خواست آنها را بخواند .
*ارتباط همتا – به- همتا (peer-to-peer)*
در این مدل ارتباط افراد در یک گروه غیر ثابت و ناپایدار صورت می گیرد . در واقع ، هر فرد می تواند مستقیما با هر فرد ( یا افراد) دیگر تماس برقرار کند ، و چیز ثابتی بعنوان سرویس دهنده یا مشتری وجود ندارد.
*کار بران سیار *
کامپیوترهای سیار مانند کامپیوترهای کتابی و دستیاران دیجیتالی (PDA) یکی از سریعترین رشد ها را در صنعت کامپیوتر تجربه می کنند. اغلب دارندگان این وسایل میل دارند حتی وقتی از خانه دور هستند و یا در سفر هستند ، با کامپیوتر خانگی یا دفتری خود در ارتباط باشند . در این قبیل موارد دیگر شبکه های محلی جوابگو نیست و باید به فکر شبکه های بیسیم (wireless network) باشیم.
جالب ترین کاربرد شبکه های بیسیم در ایجاد دفاتر سیار است. اغلب افراد میل دارند در سفر همان کاری را انجام دهند که در دفتر کار خود انجام میدادند ، و اصلا کاری به این ندارند که کجا هستند .
شبکه های بیسیم در امور حمل و نقل تحولی بزرگ ایجاد کرده اند . برای مثال در بسیاری از شهرهای بزرگ جهان رانندگان تاکسی مستقل بوده و عضو هیچ شرکت یا اتحادیه ای نیست . وقتی کسی به تاکسی نیاز دارد ، به یک سرویس مرکزی تلفن می کند ، و مشخصات وی( از قبیل مبدا ، مقصد ) توسط این سرویس به تمام تاکسیها ارسال می شود .اولین تاکسی که مایل به انجام این سرویس باشد ، با فشار دادن یک دکمه اعلام آمادگی کرده و به سراغ مسافر می رود.
کار برد های شبکه بسیار است اما میتوان گوشه هایی از آن را این گونه بیان کرد :
1- پارکومترها ی بی سیم : این پارکومترها که کارت اعتباری نیز قبول کرده و به سرعت اعتبار آن را چک می کند ؛و اگر مدت پارک شما تمام شد و ماشین شما هنوز پارک است نزدیک ترین پلیس را خبر می کند تا آن را جریمه کند .
2- ماشین های خود کار فروش غذا :
این ماشین ها هر روز موجودی خود را از طریق شبکه بیسیم به مرکز اطلاع داده و مرکز می فهمد که کدام ماشین ها احتیاج به کالا دارد و همین طور چه کالایی.
3- دستگاه های قرائت کنتور های خانگی :
کنتور هایی که توانایی ارسال اطلاعات ( میزان مصرف آب،برق،و...) را به مرکز دارد .
4-و...
*تبعات اجتماعی*
گسترش روز افزون شبکه های کامپیوتری باعث ایجاد مسائل اجتماعی ، اخلاقی و سیاسی خاص خود شده است که در این قسمت برخی از آنها را بررسی می کنیم . یکی از امکانات شبکه های کامپیوتری تبادل آزاد و سریع اطلاعات است . البته تا وقتی که این پیام ها در محدوده های فنی باقی بماند ، مشکل چندانی وجود نخواهد داشت، دردسر وقتی شروع می شود که مسائل حساس(از قبیل سیاست ، مذهب یا سکس)کشیده شود.
نظرها و دیدگاه هایی که توسط اعضای یک گروه خبری پست میشود ، ممکن است برای افراد دیگر بسیار ناهنجار و موهن باشد ؛ و وقتی پیام ها به متن محدود نشود ، کار بدتر هم خواهد شد .
عکس های بسیار واضح و با کیفیت عالی و حتی کلیپ های ویدئویی کوچک ) را از طریق اینترنت منتشر کرد . کشورهای
مختلف نیز دارای قوانین متفاوتی در این زمینه هستند؛ و جدال از همین جا شروع میشود..
نامه ای به خدا
یک روز کارمند پستی که به نامه هایی که آدرس نامعلوم دارند رسیدگی
می کرد متوجه نا مه ای شد که روی پاکت آن با خطی لرزان نوشته شده
بود، نامه ای به خدا !با خودش فکر کرد بهتر است نامه را باز کرده و بخواند.
در نامه این طور نوشته شده بود :خدای عزیزم بیوه زنی 83 ساله هستم که
زندگی ام با حقوق نا چیز باز نشستگی می گذرد.دیروز یک نفر کیف مرا که
صد دلار در آن بود دزدید.این تمام پولی بود که تا پایان ماه باید خرج می کردم.
یکشنبه هفته دیگر عید است و من دو نفر از دوستانم را برای شام دعوت کرده ام.
اما بدون آن پول چیزی نمی توانم بخرم. هیچ کس را هم ندارم تا از او پول قرض
بگیرم.تو ای خدای مهربان تنها امید من هستی به من کمک کن...
کارمند اداره پست خیلی تحت تاثیر قرار گرفت و نامه را به سایر همکارانش نشان
داد.نتیجه این شد که همه آنها جیب خود را جستجو کردند و هر کدام چند دلاری
روی میز گذاشتند.در پایان 96 دلار جمع شد و برای پیرزن فرستادند...
همه کارمندان اداره پست از اینکه توانسته بودند کار خوبی انجام دهند خوشحال
بودند.عید به پایان رسید و چند روزی از این ماجرا گذشت.تا این که نامه دیگری از
آن پیرزن به اداره پست رسیدکه روی آن نوشته شده بود: نامه ای به خدا !
همه کارمندان جمع شدند تا نامه را باز کرده و بخوانند. مضمون نامه چنین بود:خدای
عزیزم. چگونه می توانم از کاری که برایم انجام دادی تشکر کنم . با لطف تو توانستم
شامی عالی برای دوستانم مهیا کرده وروز خوبی را با هم بگذرانیم. من به آنها گفتم
که چه هدیه خوبی برایم فرستادی...
البته چهار دلار آن کم بود که مطمئنم کارمندان اداره پست آن را برداشته اند!!!
* سلام به بچه های مازنی ریکا*
یه راه حل برای تمام کسانی که یه جورایی نا امید وافسرده اند البته یه چیزایی
از ریاضی ام سرشون میشه:
اگر از غم هایت روزی صد بار مشتق بگیری و از اضطرابهایت ریشه N ام بگیری
واز ترسهایت دربی نهایت حد بگیری آنگاه خواهی دید مجموع مصائبت به سمت
صفر میل پیدا می کند و LIM امید در قلبت بی نهایت می شود .
اگر نتوانستی بر مصائبت چیره شوی می توانی به تعداد دلخواه از هوبیتال استفاده
کنی و اگر از آنها حد گرفتی و حد آن مبهم شد با استفاده از هم ارزی می توانی
آنرا رفع ابهام کن .
اگر در اندیشه ات نسبت به مسئله ای کامل مزاحم احساس کردی اندیشه ات را به
جز صحیح ببر.
بگزار تا نا خالصی های ذهنت را بگیرد و ذهن بدون تشویش به تو تحویل دهد.
اندیشه ات را میان شادی ها قرار بده تا بنا به قضیه فشار روح تو نیز به شادی مطلق
برسد.
اگر در جزیی از زندگی ات ناپیوستگی احساس کردی می توانی آن را با ناپیوستگی
رفع شدنی بر طرف کنی.
سپس برای مشاهده موفقیت هایت می توانی مجموع شادی هایت را با استفاده از
(سیکما) مطالبه کنی.
می توانی از شادی و امید زندگی دنباله ای بسازی که حد آن همگرا به زندگی روشن
باشد. اگر در این طریق به راستی ایمانت شک کردی نادرستی آن را با برهان خلف
نقض کن .
عوامل منفی شخصیت را به زیر قدر مطلق ببر، بگزار تا به تو شخصیتی مثبت دهد از
روحت انتگرال بگیر بگزار روح تو مانند مجموعه ای باشد که بالا ترین کران آن
( خداست ).