تاثیر وبلاگها بر افکار عمومی بسیار سریع است.
به اعتقاد یک مدرس دانشگاه، وبلاگها رسانههای شخصی هستند که با تولید پیام اجتماعی میشوند، بنابراین در هدایت، تخریب و اصلاح افکار عمومی نقش زیادی دارند.
به گزارش از سایت ایتنا، امید مسعودی اظهار کرد: اینکه مخاطبان رسانهها چه میزان به اخبار و گفتهها و برنامههای آنها اعتماد دارند، اهمیت زیادی دارد. در این راستا اینترنت فضای بازتری است و نسبت به سایر رسانهها از آزادی عمل بیشتری در بیان مطالب برخوردار است، از این جهت مراجعه نخبگان به آن بیشتر است و از سویی دیگر اعتماد بیشتری نیز به آن دارند.
وی با اشاره به یک میلیون وبلاگ فارسی ثبت شده در فضای اینترنت، گفت: با وجود آنکه برخی وبلاگها موقتی هستند و مثلا پس از پایان یافتن یک دوره آموزشی تعطیل میشوند، اما تاثیر خود را دارند و همچنان در این فضا حضور دارند. مسعودی تصریح کرد: اگر بتوان با آموزش صحیح، وبلاگها را به سمت هدایت منافع ملی، حفظ امنیت و حریم شخصی افراد سوق داد، بدون شک میتوانند فضای گفتمان مطلوبی را در جامعه فراهم کنند.
وی با بیان اینکه فرهنگ ایرانی همواره فرهنگ نقد و نقادی بوده است، گفت: وبلاگها به مرور و با گذشت زمان میتوانند سبب شکلگیری فضای نقد سالم شوند. مسعودی با بیان اینکه همواره نقادی در کشور همراه تخریب و ورود به حریم خصوصی دیگران بوده است، به قابلیت کامنتگذاری و نظردهی در وبلاگها اشاره کرد و ادامه داد: امیدواریم در زمینه نقد به جایی برسیم که لزومی به امکان تایید نظرات خوانندگان در وبلاگها نباشد.
وی افزود: کامنتگذاری و ارائه نظرات در وبلاگها مسیر طولانی رسیدن به فضای نقادی سالم را کوتاه میکند. حتی تاثیر نقد وبلاگی بیش از مطبوعات و رادیو و تلویزیون است. مسعودی خاطرنشان کرد: در برخی حوادث اجتماعی خاص، تاثیر وبلاگها بر افکار عمومی بسیار سریع است.
به گفته وی، وبلاگها بر افکارعمومی بسیار تاثیرگذارند، از سویی دیگر با توجه به اینکه حوزه نقد و نقادی یک حوزه اندیشه و نظریهپردازی و تساهل و تسامح است، وبلاگها بر افزایش قدرت تحمل افراد در پذیرش نقد تاثیر زیادی دارند.